Staudeklubben Vestfold - Danmark 2.juni – 6. juni 2022

Vi reiser med Color line på torsdag kveld. Straks etter avgang benker vi oss i bufférestauranten og nyter en middagsbuffé. Når vi kommer til Hirtshals, setter vi oss i bussen og kjører til Tylstrup kro for overnatting.

Fedag: Etter frokost på kroa kjører vi til Farsø hvor vi skal besøke en kinesisk hage på 6000m2. Eierne Linda og Finn har vært mange ganger i Kina og dyrker mange planter som finnes der. Vi får en guidet omvisning før vi går litt rundt selv og etterpå spiser vi lunsj i hagen.

Så fortsetter vi ned til Galten der Kirsten og Lars bor i sin unike samlerhage med alpine plater, en fjellhage full av stein. Etter dette reiser vi til hotell Dolphin i Herning. Der skal vi bo to netter, vi spiser middag der begge kveldene.

Etter frokosten på lørdag begynner vi i Silkeborg. Der har Inger og Jørn laget en hage med mye formklippede busker og trær. Så reiser vi til  Videbæk og omegn. Først hos Jonna og Knud Erik i deres store hage på landet. Der spiser vi også lunsj som vi har fått med fra hotellet. Videre blir det to japanske hager, en hos Brita Uldum og neste hos Lone og Arne Astrup. Det er to villahager som har mange rom, vann og spennende løsninger. Brita er dessuten kunstner og maler flotte bilder. Middag blir på hotellet på kvelden.

Søndag, og Danmarks nationaldag, etter frokost pakker vi bagasjen i bussen og kjører nordover igjen. Første stopp blir hos Finn og Sonja i Sørvad. En hage som ligger i en skråning, full med alle slags rhododendron og andre planter. Vi fortsetter så til Snedsted der vi skal besøke Karl og Gunda og deres lille, men utrolig spennende hage. De har vært hos oss og holdt foredrag flere ganger.

Vi spiser lunsj på Vildsund gamle ferje kro. Så rekker vi en hage til før kvelden. Det blir Henriettes hage. Her finnes både et stort drivhus, kjøkkenhage, skogshage, planteskole og havebutikk. Vi overnatter igjen på Tylstrup kro der vi får middag.

Mandag morgen reiser vi opp til Hirtshals og tar Fjordline hjem. Der får vi frokost ombord. Vi ankommer Langesund kl. 13.30, hvor turen så går hjem til Vestfold.